Nieuws

Zeven Laag-Ampèrewoningen in project Kijktuinen

Vanmorgen tekenden wethouder Jaap Groothuis en Jaap van Es van Klompenburg Bouw BV uit Nunspeet een koopovereenkomst voor de bouw van zeven Laag-Ampèrewoningen in project Kijktuinen. Het gaat om zes twee-onder-een-kapwoningen en een vrijstaande woning. De woningen krijgen een accu, zonnepanelen en een lage aansluiting op het net (1×10 i.p.v. 3×25 ampère). Hiermee wordt het energienet niet belast en wordt stroom op gunstige momenten opgeslagen, waardoor de woningen bijna zelfvoorzienend zijn.

De bouw van dit type woningen is vernieuwend en dit is één van de eerste projecten waar dergelijke woning worden gerealiseerd. Deze pilot is een initiatief van de gemeenteraad waarmee wordt onderzocht of dit innovatieve concept op te schalen is. Wethouder Jaap Groothuis licht toe: “Woningen met een lagere aansluiting op het energienet kunnen mogelijk een oplossingsrichting zijn voor het grotere, urgente probleem van energienetcongestie.”

Klompenburg Bouw BV heeft een geldige inschrijving gedaan – beoordeeld door een commissie – en heeft daarmee de grond gegund gekregen. Nadere informatie over dit project is te vinden op www.deamperage-nunspeet.nl. Geïnteresseerden voor een woning kunnen zich via deze website melden.

Met de uitgifte van de grond voor de Laag-Ampèrewoningen zijn alle gronden in het project Kijktuinen aan een partij toegewezen. Er zijn al 23 sociale huurwoningen opgeleverd en er wordt nog gewerkt aan 22 woningen voor middenhuur, 22 sociale koopwoningen en 10 woningen die in Collectief Particulier Opdrachtgeverschap (CPO) worden ontwikkeld.

DEEL OP SOCIAL MEDIA